Tata Crucible Corporate Edition 2013 – Indore – External Track Questions

Tata Crucible Corporate Edition 2013 – Indore – External Track Questions

Finalists: Mittal Appliances, CH Institute of Management, R S Power Solutions, Shiksha Content, Connekt Tech

Round 1:

1)    India first produced a coin with an Indian on it in 1964. Who was the Indian?

Ans. Jawaharlal Nehru

2)    Which Swedish tech Giant is the world’s largest manufacturer of ball bearings?

Ans. SKF

3)    What do “Disloyalty cards” signify?

Ans. Go Swadeshi

4)    What is crowdfunding?

Ans. Raising funds online

5)    When mini cooper launched in the US, their ads said “ Let’s sip, not guzzle”. What was the message?

Ans. Fuel efficiency

6)    Which company came up with the concept of 8 hr work days?

Ans. Tata Steel

Round 2:

1. Advert for?

1Untitled

– OLX

2. In the following Dilbert cartoon strip “The brown ring of quality” refers to the logo of which company?

Untitled

– Lucent Technologies

3. Dr. Spencer – worked on wave technology and discovered what?

Untitled

-Microwave Oven

4. This lines of mechanical pencils were first produced by which company?

Untitled

– Sharp

5. Pham Nhat Vuong- Founder of VIN Group. The first Billionaire of which country?

4

– Vietnam

6. Old identity of which organization?

download

– Corporation Bank

Round 3:

1)    This famous lady in Indian business is a TATA Global Beverages board of directors member. Who?

Ans. Mallika Sreenivasan

2)    “Do right” campaign has been launched by?

Ans. TATA Capital

3)    This railway station has been named as a tribute to the Tatas. What is the name of the station?

Ans. TATA Nagar

4)    It was a small concept called Littlewoods. It came to India and was acquired by the Tatas. What?

Ans. Westside

Round 4:

1.

1

– Arvind Mills

2.

2

– PVP Investments

3.

3

– Novartis

Round 5:

1)    Amazon.com entered India with the launch of which website?

Ans. Junglee.com

 2)    Company started by Natalia Luckynova and Keith Sheperd, Temple run is its famous product

Ans. Imangi Studios

3)    Started in 2003 by Helsinki University students Niklas Hed, Jarno Väkeväinen, and Kim Dikert as “Relude”

Ans. Rovio

 

RESULTS:

  • WINNER:

RS Power Solutions – Apoorv K and Ms.Ashwini Karandikar

  • RUNNER UP:

Shiksha Content – Ms.Shubhangi Vaidya and Ashish Vaidya

 

-Review by Pradyoth.

Pradyoth is a PGP student at IIM Indore Mumbai campus. He won the inaugural edition of TATA Crucible campus quiz at Navi Mumbai. He is also the founder and head of Quriosity, the quiz club of IIM Indore Mumbai campus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s