Tata Crucible Campus Edition 2015 – Cochin – Regional Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2015 – Cochin – Regional Round Questions

 

RESULTS:

  • WINNER :

         GLC Kochi – Jis Sebastian and Feny Joy

  • RUNNER UP :

         St. Thomas Pala – Rahul and Jithin Xavier

 

Wild Card Round Questions:

1.Which state in India is promoting itself as 36 surprises, full of surprises?

Ans : Chattisgarh

2. “It’s the only cup on which Manchester United can get it’s name on” ? This was in the newspapers last year when Man-U had a losing streak, what are we talking about?

Ans : Noodles cup (Nissin)

3. Who wrote this?

3

Ans: Napoleon Hill 

4.Walt Disney has a tie up with an Airlines in India.This airline has a tie up with Ethihad Airways as well. Which airline?

Ans : Jet Airways

5. Name the author?

5

 

Ans: Devdutt Patnaik

6. Name the auth0r?

6

Ans: Shiv Khera

7. ‘Peps’ is a high end luxury brand of what in India ?

Ans : Mattress

 

Regional Round Questions:

 

1. Started by  Bansibhai Vaghani and Dinesh Vaghani in 1972 and produced tumblers, boxes etc. ?

Ans: Milton

2. Founded by James & William and marketed the product as ‘Diastoid’ trademarked malted milk?

Ans: Horlicks

3. Connect: (Hint : It is a famous character)

3 Connect

Ans: Tintin

4. Advantage that one company has over another company in the same industry is called?

Ans: Economic Moat

5. Logo of ?

5 finals

 Ans: Thomas Cook

6.Which company produces this ?

Hershey Kisses

Ans: Hershey’s Kisses

7. Invented by Richard Drew around 1925 in Minesotta while he was testing his first masking tape to determine how much adhesive he needed to add. The bodyshop painter became frustrated with the sample masking tape and exclaimed, “Take this tape back to those Scotch bosses of yours and tell them to put more adhesive on it!” .

Ans: Scotch Tapes

8.Ransom.E.Olds of Olds Mobile in the early 1900’s is credited with the basic and modern concept of what ?

Ans: Assembly line.

9. Identify?

9 Finals

Ans: Marilyn Monroe

10.This company was earlier called Jojo’s Frozen Premier named after it’s founder.Which company are we talking about ?

Ans: Uncle John

11. Who is been shown here? He is known as the father of wildlife philanthropy.

Finals 11

Ans: Jim Corbett

12. Two money spinning characters debuted in the 1940’s as ‘puss gets the boot’ and has been often described as the ‘richest couple in the world’ ?

Ans: Tom & Jerry

13. Rovio, the creater of Angry Birds recently opened a park named ‘Sarkanneimi Adventure Park’.Where is it

located ?

Ans: Tampere, Finland

14.Identify the person who founded a famous cricket stadium in South India ?

14 Finals

Ans: M.A Chidambaram

15. Haloid is the old name of?

Ans: Xerox

16. Name the author?

16 Finals

Ans: Harish Bhat

17.This is an initiative from ?

17 Finals

Ans: ITC

18.Which company is being shown here ?

18 Finals

Ans: Cadbury Bournville

19.Identify ?

19 Finals

Ans: M.A Yousuf Ali

20.Recently Singapore banned something which created problems as people used it on the mass rapid transport systems ?

Ans: Chewing gum

 21. This is the new range of prodcts launched by ?

21 Finals

Ans: Fastrack Helmets from Titan

22.Logo of ?

22 Finals

Ans: Smithsonian Museums

 

Questions contributed by Rajeev Nair and Feny Joy.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s