Tata Crucible Campus Edition 2015 – Ranchi – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2015 – Ranchi  – Preliminary Round Questions

RESULTS: 

  • WINNER:
    VSSUT BURLA(ODISHA)
     – Bivash Rath and Sanket Kumar
  • RUNNER UP:
    IIM Ranchi
     – Abhishek and Saurav T

 

Preliminary Round Questions:

1. Which American giant has recently taken over Carrefour Stores in Jaipur and New Delhi?

Answer : Walmart

2. The picture of a currency was shown. The name of the currecncy is Hyrvnia. Which country’s currency is it?

Answer : Ukraine

3 Which company in India has been voted as Best Place to Work? Hint: Ratan Tata has invested in this company.

Answer : Snapdeal.com

4 Which American company which is an expert in Multi Level Marketing Model has set up its Research and Development department in Madurai?

Answer: Amway

5. Identify the company behind this initiative.

loon for all

Answer : Google (Project Loon)

6. Which FMCG Giant owns Captain Cook Salt?

Answer : Unilever

7. Which Indian state produces one-third of India’s Wind Power Energy?

Answer : Tamil Nadu

8. Identify the company from this advertisement.

airasiatheyarehot

Answer : Air Asia

9. Started as Gwalior Rayon Silk. Which famous company is it now?

Answer : Grasim Suitings

10. Question not available.

11. Which group owns brands such as Food World, Spencers?

Answer : RPG

12. Which brand was introduced in Arvind Mills in 1980 and grew into one of the most popular brands in 1994. The reason for their success was they got their pricing just right for the Indian Market.

Answer : Flying Machine

13. Which company has taken over Novellis to become the largest rolled aluminium manufacturer in the world?

Answer : Hindalco

14. Identify this finance minister.

morarji-desai

Answer : Moraji Desai

15. Identify the company from this poster.

MRF-Tyres-with-Muscle1

Answer : MRF

16. Question not available.

17. Identify from the logo.

van_heusen_logo_7152732

Answer : Van Heusen

18. Magazine started and grown by Vinod Mehta.

Answer : Outlook

19. Identify her.

ukq9XY0v

Answer : Meera Sanyal

20. Which company was started as Anderson Consulting Group.?

Answer : Accenture

Questions contributed by Bivash Rath, Sanket Tripathy, Abhijit Mohanty and Abinash Padhy.