Tata Crucible Campus Edition 2015 – Chennai – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2015 – Chennai  – Preliminary Round Questions

RESULTS: 

  • WINNER :
  • IIT-M- Varun and Chandrashekhar
  • RUNNER UP : 
  • IIT-M- Bharath and Prateek

 

Preliminary Round Questions:

Q1. Who is the journalist who stepped down from NDTV to start a Multi Media Corportation?

Answer- Barkha Dutt

Q2. Name the group that owns: Parry Murray, Ambadi, Coromandal, Morgan, Sterling ?

222

Answer- Murugappa Group

Q3. Which bank has launched ‘Pockets’, a venture of banking through Facebook?

Answer- ICICI Bank

Q4.  Panaya, is the investment by which company that had a new CEO in 2014?

Answer- Infosys

Q5. White diamonds is a perfume connected with which actress?

111

Answer-Elizebeth Taylor

Q6.  Name the Internet broadband company associated with Reliance Industries? (Clue:3 WORD ANSWER)

Answer-Jio

Q7. First choice is a car sales venture of which automobile giant ?

Answer-Mahindra

Q8. “Brand Capital”  is associated with which media group ?

Answer- Bennett, Coleman and Company Limited (Times Group)

Q9.  “Pleasing people world over” is the tagline of which company? Here is its logo.

444

Answer-Holiday Inn

Q10.  Raaj Kamal Films International is owned by whom ?

Answer- Kamal Hassan

Q11.  This is the currency of which country?

333

Answer- Mauritius

Q12. Heathrow has been replaced by which airport as the world’s busiest airport?

Answer-Dubai International Airport

Q13. Identify the person? (Clue : He is named after another person called Pauling )

download

Answer- Linus Torvalds

Q14. Along with Jagdish Bhagavati, who co-authored “Reforms and Economic transformation of India”?

Answer-Arvind Panagariya

Q15. Kotak Mahindra Bank is to acquire which bank ?

Answer- ING Vysya

Q16. What is the service by a software company initially given at free prices but later charged called ?

Answer- Freemium

Q17. “Witness an explosion or wipe the debris off your face”. What in the world of Movies is being referred to?

Answer- IMAX

Q18. Name the Global telecom sponsor of ICC WC 2015?

Answer- Reliance

Q19. Identify. ( Clue : Popular across TAMIL NADU )

narasus

Answer- Narasu’s Coffee

Q20.  What started as Adventnet Inc in 1996? (Clue : 4 Letter Answer )

Answer- ZOHO

 

Questions contributed by Samyuktha Raman, Jitendra Gaglani and Saiprasath Janarthanan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s