Tata Crucible Campus Edition 2015 – Kozhikode – Preliminary Round Questions

Tata Crucible Campus Edition 2015 – Kozhikode  – Preliminary Round Questions

 

RESULTS:

WINNER :
NIT Calicut 
– Nayan Nitesh and Adithya Das

RUNNER UP :
IIM Kozhikode – 
Pranshumaan and Sandesh

 

Preliminary Round Questions:

1. After whom this Jacket named?

sacuddmjk006_1

A. Jawahar Lal Nehru

2. Which famous silent film actor was one of the co-founders of “United Artists”?

A. Charlie Chaplin

3. Inspired from male and female toilet symbols what was designed by Irina Blok?

A. Android logo

4. Identify the person.

sreedharan_883047e

A. E. Sreedharan

 

5. What was first created by Will Keith? Now this item features in our breakfast tables.

A. Cornflakes

6. What is the most famous product a of a Russian company named IZH?

A. AK 47

7. Which company is nicknamed Big Brown?

A. UPS

8. Identify the logo.

Qantas_logo

A. Qantas Airlines

 

 

9. Who was the founder of a service called Experimental Prototype Community of Tomorrow, which presents science in a more entertaining manner to children?

A. Walt Disney

10. Which company’s name means “Leave luck to heaven”?

A. Nintendo

11. Question on identifying Revlon from a print advertisement featuring its water resistant eye liners.

 

12. Which company’s name derives from Voice Data Phone?

A. Vodafone

13. Inspired from the Bourse of Antwerp, what was founded by Thomas Gresham in 1571 in England? Inaugurated by Queen Elizabeth 1.

A. Royal Exchange

14. What is this Amul advertisement featuring?

1930704

A. Nelson Mandela’s death

15. Which company was founded by him?

akio_morita3

A. Sony

16. Who is the official time keeper of Wimbledon?

A. Rolex

17. Once owned by MGM which entertainment company was founded and named after William and Joseph?

A. Hanna Barbara

18. Which company owns these brands?

https-www-aaramshop-com-uploads-product_images-18-05-292126246902-250x250

A. ITC

19. Question on identifying Platinum Jewels from a print advertisement.

20.Identify the person.

Naina_Lal_Kidwai

A. Naina Lal Kidwai

 

Questions contributed by Arjun Tendulkar and Abhijith Sugathan.

Tata Crucible Campus Edition 2014 – Kozhikode – Preliminary Round Questions

 Tata Crucible Campus Edition 2014 – Kozhikode – Preliminary Round Questions

RESULTS

  • WINNER :

IIM Kozhikode – Ms. Surbhi Verma and Utkarsh Rastogi

  • RUNNER UP :

IIM Kozhikode – Ms. Sulanga Dutta and Prabhakar Kumar

 

Preliminary Round:

1) Which company was founded by Colonel Harland S. in the early 1950s?
Ans: KFC
2) The Moto G was launched in India through an exclusive tie-up with which Indian e-tailer ?
Ans: Flipkart
3) Swirls is an offering by which brand ?
Ans: Kwality Wall’s
4) Viva Kerala FC was the former name of which present day football club in Kerala ?
Ans: Chirag United Kerala FC
5) Tamil actor Vijay has been their brand ambassador in Tamil Nadu and Kerala while they have signed up Mahesh Babu for Andhra Pradesh. Which retail jewellery chain is this ?
Ans: Jos Alukkas
6) The film Hotel Ustad is from the studios of which production house ?
Ans: Magic Frames
7) Who is he ?
Q7
Ans: Mr. Anand Sharma, Union Cabinet Minister of Commerce & Industry and Texiles
8) Identify the logo.
Q8
Ans: Deutsche Bank
9) Identify the logo.
Q9
Ans: United Colours of Benneton
10) The  Self MNA is a new test devised by Nestle and is being highly recommended by them to everyone to use it. It is not specific to an illness. Expand MNA.
Ans: Mini Nutritional Assessment
11) What is this brand about ?
Q11
Ans: Tihar Jail
12) This company started off in the rubber industry making bicycle tires and rubber boots before moving on to paper and pulp products. It was recently bought over by Microsoft after seeing some troubled times. Which company is this ?
Ans: Nokia
13) This company is the largest Gold Loan NBFC and has the largest network of branches for a Gold Loan NBFC in India. It is also the highest credit rated Gold Loan company in India. What company is this ?
Ans: Muthoot Finance
14) The Sarong Kebaya is the official uniform for the air-hostesses of which country’s national airlines?
Ans: Singapore
15) What are these called ?
Q15
Ans: Cufflinks
16) Who is the designated team principal of the Force India F1 Team ?
Ans: Mr. Vijay Mallaya
17) Which organisation has come up with a character called Chintamani ?
Ans: ICICI Bank
18) What was invented by Dr. David “Crash” Warren in 1956, the exterior of which is coated a bright orange in colour for high visibility and is in current news ?
Ans: Black Box
19) What in this world does Carl Zeiss manufacture ?
Ans: Optical Lenses
20) Michael Schumacher has been associated with Renault, Ferrari and which other F1 team ? The brand name of an automobile corporation is required.
Ans: Mercedes
 

Questions contributed by Surbhi Verma and Utkarsh Rastogi from IIM Kozhikode.